Tarwegras

Tarwegras is de meest voedzame natuurproduct ter wereld. Groen plantaardig voedsel heeft een alkaliserend effect op het lichaam, en schept daardoor de voorwaarden voor een uitstekende gezondheid. (er zijn veel chronische kwalen, die veroorzaakt worden door overmatige verzuring.) De therapeutische bijdrage die tarwegras levert kan worden toegeschreven aan de zuurstof-bindende werking van het chlorofyl dat ‘t bevat, en ook aan het complete spectrum van vitaminen en mineralen, aminozuren, enzymen en essentiële vetzuren. Meer dan 80 enzymen zijn in tarwegras aangetroffen.

Tarwegras bevat vitamine A, C, E, B1, B2, B3, B6 and K. Wanneer tarwegras wordt gekweekt op grond die zeer rijk is aan mineralen, dan assimileert tarwegras het hele spectrum aan 92 mineralen en sporenelementen, en ‘levert’ die aan z’n consument. Met name noemen we de mineralen zink, selenium, fosfor, kalium, calcium, borium, chloride, chroom, kobalt, koper, jodium, ijzer, magnesium, mangaan, nikkel, natrium en zwavel.
Chlorofyl is zonlicht-energie die door fotosynthese is omgezet en wordt opgeslagen in de plant. En degene die de plant eet of het sap van de plant drinkt, die krijgt als het ware getransformeerd zonlicht binnen!                                                                          Chlorofyl is de proteine (het eiwit) van het plantenrijk. Het geeft de planten hun groene kleur. We zouden een parallel kunnen trekken met het menselijk bloed. Wanneer we chlorofyl vergelijken met een molecule haem, een onderdeel van haemoglobuline, de zuurstof-transporteur in het menselijk bloed, dan blijkt dat die twee bijna identiek zijn.

De eigenschappen van tarwegras

- 100% Natuurproduct – Sterke antioxidant – Geeft vitale energie – Bevordert de weerstand – Werkt ontgiftend – Stimuleert de bloedsomloop – Bevordert spijsvertering – Reinigt het lichaam – Verbetert zuurstoftoevoer in het bloed – Gaat veroudering tegen – Bevat vrijwel alle spoorelementen

Hoe te gebruiken?

Tarwegras kun je op kauwen en het sap doorslikken en het overgebleven gras uitspugen. Onze spijsvertering is niet ingesteld op het verteren van gras, maar het sap wordt daarentegen moeiteloos door het lichaam opgenomen.

30 ml tarwegrassap bevat meer voedingsstoffen dan twee ons groente en twee stuks fruit.