Hennepzaad

 

Hennep bestaat voor 66% uit edestine, een zeer hoge kwaliteit eiwit die daardoor heel goed is op te nemen is door het menselijk lichaam. Edestine bevat alle essentiele amino zuren in ook nog eens een vrijwel correcte verhouding voor het menselijk dieet.

Hennepzaden zijn rijk aan essentiële vetzuren. Het bevat alle drie de omega’s (3/6/9) in de juiste verhouding.

Het bevat 9 essentiële aminozuren (eiwitten) en 35% vezels en 30% hennepzaadolie.

Hennepzaad bevat ook talloze mineralen (zoals ijzer en calcium), vitamines (ook betacarotene en B vitamines). Ook leveren ze anti-oxidanten zoals vitamine E.

Hoe te gebruiken?

De gepelde hennepzaden hebben een vrij neutrale, aangename noot-achtige smaak. Ze kunnen als volgt gebruikt worden: geroosterd over de salade en soep of meng ze door de smoothie of shake, dit zorgt voor een heerlijk romige moothie! Ook kunnen ze toegevoegd worden aan yoghurt, sojayoghurt of kwark.