Raw cacao

Cacaobomen groeien van nature in de tropische regenwouden in Zuid-Amerika en West-Indië. De rauwe cacaoboon is een van de meest fantastische superfoods van de natuur door het gehalte aan mineralen en de vele unieke eigenschappen.

Er zitten meer dan 400 stoffen in cacao, daaronder krachtige antioxidanten!

Cacao is de rijkst bekende natuurlijke bron aan magnesium, wat van levensbelang is voor een goed functionerend hart, het brengt de hersensstofwisseling in balans, het is belangrijk bij de opbouw van sterke botten en wordt geassocieerd met gelukkig zijn.

80% van de westerse bevolking heeft tegenwoordig

een chronisch magnesium tekort!

De werking van raw cacao

Het bevat flavonoiden, antioxidanten die zorgen voor een sterkere bloedtoevoer naar de hersenen. Het bevat ook veel zwavel en magnesium, die vergroten concentratie en alertheid. Cacao kan je gelukkiger maken, dat komt omdat cacao ervoor zorgt dat de geluk-inducerende stof anandamide langere tijd in je systeem blijft.  Het vermindert angst en stress.

Een klinische studie heeft aangetoond dat donkere chocolade de productie van stresshormonen in slechts twee weken verlaagd! Het is goed voor de tanden, de theobromine verbinding in chocolade doodt de bacteriën die gaatjes veroorzaken. Daarnaast bevat cacao zink, een belangrijk mineraal dat bijdraagt aan de gezondheid van het immuunsysteem, lever, alvleesklier en de huid. Het zorgt ervoor dat bloed gezond blijft, want het bevat het belangrijke mineraal koper. Rauwe cacao wordt door vele voedingsdeskundigen beschouwd als de beste voeding voor het hart.  Een studie uitgevoerd in Duitsland toonde aan dat chocolade het risico op hart-en vaatziekten verlaagt, wat ten dele te wijten aan het vermogen van chocolade om de bloeddruk te verlagen.

Hoe te gebruiken?

Met raw cacaopoeder, cacaoboter, kokosolie en superfoods kun tu heerlijke chocoladesnacks maken. Hoe? dat leert u tijdens de lezingen. Onbewerkte raw cacao poeder is heel goed te gebruiken in een shake of chocomelk. Als je chocolade in de winkel koopt let er dan op dat het percentage cacao heel hoog is (liefst 70-80%).